Impco

Impco

Az IMPCO Technologies Inc. már több mint ötven éve a piacon van, 1958-ban nyitotta első létesítményét. Az IMPCO olyan berendezéseket gyárt és fejleszt, amelyek lehetővé teszik, hogy a belsőégésű motorok üzemeltetése olcsóbb legyen. A vállalat hatékony üzemanyagellátó-rendszereket épít, ez elősegíti a hatékonyabb energiafelhasználást és a kisebb környezeti terhelést is.

Az IMPCO szóösszetétel a cég eredeti nevéből származik, ami Imperial Machine Products Company volt. A vállalkozást 1958-ban alapította Herbert V. Hills és Richard Baverstock Kalifornia államban. A vállalkozást a gyors és hatékony energiafelhasználású versenyautók és motorcsónakok iránti igény hozta létre. A legelső termékük a CA300A „Imperial” karburátor volt, amit a mai napig gyártanak és árulnak.

1967-ben a cég áthelyezi telephelyét Cerritos–ba és az AJ Industries leányvállalata lesz.

1986-ban az IMPCO felvásárolta a BEAM Products Company-t, 1997-ben a   Garretson Equipment Company -t, majd egy évvel később a  J & S Products and Algas Carburetion –t. Ezen felvásárlások mellett az évek folyamán, minden fő kontinensen lett saját képviselete a cégnek, legtöbb esetben az addigi független forgalmazójukat vásárolták fel. 1990-es évek elején a vállalatot átnevezik IMPCO Technologies Inc.-re.  2005-ben az IMPCO egyesül a  az olasz BRC Gas Equipment-el –a világ egyik vezető gyártója a gépkocsikba szánt autógáz rendszereknek-, és 2006-ban létrejön a Fuel Systems Solutions. Szintén 2006-ban az IMPCO Santa Ana-ba helyezi át a központját. 2009 februárjában ünnepelte az 50 éves fennállásának évfordulóját.

Az IMPCO üzemanyag rendszerei lehetőséget biztosítanak a belső/külső tereken üzemelő ipari gépek átalakítására, alkatrész utánpótlására. Mindezt annak érdekében, hogy megfeleljenek a szigorú károsanyag kibocsátási normáknak, egy tisztább, hatékonyabb üzemanyag elégetés révén. Erre pedig a legalkalmasabb üzemanyag a gáz. Ez a piac is rendelkezik emissziót szabályozó normákkal, melyek  egyre elterjedtebbek az egész világon. Ezeknek az IMPCO által gyártott alkatrészek, kiegészítők teljes mértékben megfelelnek.

Ezért is követelik meg a legnagyobb anyagmozgató gépeket gyártó vállalatok a fejlett technológiákat. Ezek pedig lehetővé teszik a vásárlók igényeinek kielégítését is; tartósak, megbízhatóak és takarékosak.

A vállalatnak napjainkban japán, európai, kanadai és amerikai központja is van. Az IMPCO Technologies Europe szorosan együttműködik a legkiemelkedőbb európai targoncagyártókkal, biztosítva nekik a gázrendszereket.

Az IMPCO Technologies Inc. jelenleg világvezetőként gyárt és tervez gázüzemű üzemanyagellátó-rendszereket belsőégésű motorokhoz, 25 lóerőtől egészen 5000 lóerőig.